31 Temmuz 2008 Perşembe

Hangisi Daha iyi 12 ?



Günler süren uğraşının ardından Morgan De Sanctis sonunda kapağı attı Galatasaray'a. Böyle diyorum çünkü bir yanda Udinese dışında Milli takımda dahil olmak üzere oynadığı takımlara iyi bi yedek olarak gitmiş bir kaleci ve yabancı. Diğer tarafta ise yıllardır sabırla yabancı kalecilerin ardında bekleyen Tolga Zengin' den 3 gömlek üstün olmasına rağmen milli takıma alınmayan oldukça yetenekli Aykut Erçetin. Galatasaray bu kaleciyi kiraladı ve 1 yıl boyunca oynatabildiği kadar oynatıp parasının karşılığını almaya çalışacak, öte yandan ise aldığı paranın hakkını vermeye gayret ettiğini her hareketiyle ve söylemiyle belli eden Aykut yine yedek bekleyecek. Halbuki 31 yaşında ki bi kaleciyi kazanmak yerine, kazanıldığı takdirde en az 6-7 sene hizmet edebilecek genç ve de Türk bir kaleciye ve arkasında ki diğer Türklere yatırım yapmak daha makul olmaz mıydı acaba... fikri olan buyursun.

22 Temmuz 2008 Salı

CM4 Kehanetleri


Bugünlerde bir çok kişi tarafından bu yılın yıldız adayı olarak gösterilen bir isim var Galatasaray'ın kadrosunda. İsmi İrfan Başaran, amaca uygun bir isim ve soyisime sahip olduğu kesin, bakalım gerisi gelecek mi?

Fakat İrfan Başaran ismi futbol menajerlik oyunlarıyla, özellikle de CM4 'le ilgilenenlere hiç de yabancı değil. CM4 ün yıldızlarındandı o zaman 14 yaşında tabi ama birinci sezondan sonra takımda banko olurdu. Hazırlık maçında Barış'a attırdığı gol kumaşı hakkında biraz da olsa bilgi verdi.
Artık 19 unda ve kendisinden beklenenleri sahaya yansıtma dönemi geldi. Bakalım bugüne kadar bir çok yıldız çıkartan CM4'ün bu yılki ismi İrfan Başaran olabilecek mi?

18 Temmuz 2008 Cuma

Sergen’le tümer yanyana oynar mı?


Sanırım türk futbol tarihinin bir 10 yılına damga vurdu bu ve bundan türeyen sorular.

Sergen’le Tümer yan yana oynamazı ilk olarak lucescu attı ortaya, çoğunlukla yan yana oynatmadı ikisini. Sergen’in hazır olduğu zamanlarda Tümer yedekti hep. Sergen Beşiktaş’tan gitti, Tümer de Fener’in yolunu tuttu. Ama bu soru peşini bırakmadı yine, bu kez tartışılan Alex ile yan yana oynayıp oynayamayacağıydı.

Ama yaklaşık 7-8 sene öncesinin Real Madrid kadrosunun orta sahasına baktığımızda bu soru ne kadar da komik kalıyor. Sergen ya da Tümer kadar bile geriye yardım etmeyen üç oyuncu vardı Madrid’in 4 lü ortasahasında. Figo, Zidane ve Beckham.

Bu sene de eğer Galatasaray iki forvetle oynarsa Kewell-Arda ve Lincoln yan yana oynar mı? sorusu atılacak ortaya. İlk başarısız sonucunda bu kadronun, müthiş köşe yazarlarımız anlatmaya başlayacaklar aynı teraneyi. Yok Mehmet Topal/Linderoth yalnız kalıyor da, hücum hattıyla defansa arasındaki mesafe çok uzun da, bikbikbik…

Yazının sahibi Yalnis' e teşekkürler...

8 Temmuz 2008 Salı

Hakeme Kırmızı Kart


Süper Lig klasmanına geçtiğimiz yıl yükselen Diyarbakır bölgesi hakemlerimizden Yıldıray Arslan, Diyarbakır' lı 20 hakemin dilekçesi gözönünde bulundurularak amatör kümeye düşürüldü. Galatasaray' ın şampiyonluğunu üzerinde formayla kutladığı iddia edilen hakem hakkında bölgesel maçlarla alakalı bir takım suçlamalarda varmış.. Ama hakemin 42 yaşında olmasının bu karar üzerinde etkili olması yüksek ihtimal.

Sanırım haber için sinekten yağ çıkarmak deyimi yakışır bu duruma.

Bir Kral Çıktı Meydane...


Güiza demişken biraz da transferi hakkında konuşmak gerekir. Beklenen bir transferdi sürpriz olduğu söylenemez. Hatta Aragones' in kabul şartlarından biri de olabilir. Türkiye için de önemli bir transfer Avrupa şampiyonunun bir neferi ve La Liga nın son kralı. Fenerbahçe' nin tam istediği bir türden futbolcu mu dersek, benzeri 2 futbolcu daha var takımda. Kanoute tarzında bir oyuncu daha isabetli bir transfer olabilirdi. Çok gözönünde olan bir futbolcu değildi o yüzden ne tür bir performans ortaya koyacağı merak uyandırıyor. İzleyip göreceğiz...

Taraftarı sevindirdiği kesin, ama kimse Semih' ten sevinmesini beklemesin... Haksız da sayılmaz.

Müslüman Güiza


maraton.com.tr adresinde Güiza' nın transferiyle ilgili ilk konuşmasından bir bölüm...

"Real Mallorca Kulübü'nün internet sitesinde yayımlanan röportajda, İspanya'da 1 kez gol kralı olduğunu hatırlatan Güiza, ''İnşallah orada da kazanır, eğlenir ve önemli şeyler yaparım. Burada olduğu gibi Fenerbahçe'de de çok çalışmayı sürdüreceğim. Gollerimin arkası gelecek'' diye konuştu. "

5 Temmuz 2008 Cumartesi

Terlik Kavgası

İşte kavgaya sebep olan terlik...

Yakıştır...


Bizim spor basınımızda bir hastalık haline gelen uydurma haber ve yakıştırma olayı aldı başını gidiyor. Son örnek Takvim gazetesinden. " Kewell formalarını yakacağız " eldeki malzemelere bir bakalım mantığıyla hareket edilen bir haber; UEFA kupası yarı final eşleşmesi, Galatasaray, Leeds United, öldürülen 2 Leeds taraftarı,Leeds taraftarlarının öfkesi, Kewell' ın Galatasaray' a transferi.

Bu parçaları birleştirdiğinizde rahatlıkla bir haber çıkartabilirsiniz. Ama ben böyle bir durumun olduğunu sanmıyorum ve haberi de gereksiz bir çaba olarak görüyorum. Bu haberi yazanlar Leeds United' ın geçen yıl 3. Lig' de oynadığını biliyorlar mı acaba?
"İstanbul' a gitme yoksa ölürsün " sözü 2005 te ki Şampiyonlar Ligi Finali için de söylendi mi acaba Kewell' a ? Ya da Leeds futbolcularına İstanbul yasak şehir mi ?


4 Temmuz 2008 Cuma

Kaptanlar Kapı Dışarı



Beşiktaş'ın iki önemli oyuncusu ve kaptanı yumruklaşınca yönetim çareyi göndermekte bulmuş. Amaç ilkeli bir takım imajı vermek mi yoksa oynadıkları bölgeye yapılan transferlere yer açabilmek için bu oyuncuları elden çıkarmak mı ? Orası tam bir muamma ama kötü kokular geliyor.

Sinan Engin' in konuyla ilgili açıklaması şöyle ;
''İki oyuncunun arasında daha önceden gelen bir husumet varmış. Dün artık son noktaya geldi. Barıştırmaya çalıştık ancak olmadı. Bundan sonra böyle şeylere kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İkisi de çok ağır para cezası alacak ve affetme durumu olmayacak.Yeni kaptanımızı ilerleyen günlerde belirleyeceğiz.İki oyuncu da satılıktır, gelecek tekliflere açığız''(Sporx.com' dan alıntı)

3 Temmuz 2008 Perşembe

Ters Köşe


Haldun Üstünel açıklayana kadar belki de hiç birimizin aklından Harry Kewell transferi geçmiyordu. İtandje ve Hyypia için görüşüldüğü yansıdı basına ve tam amlamıyla ters köşeye yattı herkes. Büyük bir sürpriz oldu ama elbette sevindirici. Kariyer açısından oldukça önemli ve başarılı bir futbolcu, sakatlıklarla geçen son 2 sezon kafa karıştırsa da fayda sağlaması yüksek ihtimal. Bu transfer Arda' nın başka bir mevkide değerlendirilebileceğini,bir başka deyişle takımın jokeri olacağını işaret ediyor...