3 Mayıs 2008 Cumartesi

Şampiyon Ruh Geri Dönüyor...


Dünyanın futbolla tanışması açısından en önemli şehir hiç şüphesiz Nottingham dır.Öyle ki alt liglerde de olsa varlığını sürdüren bu şehrin takımı Notts County dünyanın en eski kulübü (1862) ünvanını taşımaktadır. Öte yandan Notts County nin en önemli rakibi ve aynı şehrin diğer takımı Nottingham Forest da sadece 3 sene sonra profesyonel olarak futbol serüvenine başlamıştır.

Bu iki köklü kulüpten Notts County nin tek başarısı bir kez FA Cup şampiyonluğu kazanmak olurken Nottingham Forest Avrupa kupalarında ve lig tarihinde bir çok başarıya imza atmış ve uluslar arası bir takım hüviyetine bürünmüştür.Brian Clough yönetiminde 1976-77 sezonunda birinci lige çıkan ve ertesi yıl şampiyonluğa ulaşan kulüp en ışıltılı dönemlerini o yıllarda yaşamıştır.

Gelelim bu yazıya sebep olan konuya; 3 yıldır İngiltere Leagues One(3.Lig) da mücadele eden eski şampiyon artık bir kıpırdanma gösterdi ve Championship’e yükselmeyi garantileyerek eski ihtişamına bir adım yaklaştı.Belki Peter Shilton,Martin O’Neill ve Trevor Francis gibi yıldızlara sahip değiller artık,ama hala onların ruhunu taşıyan formaları sırtına geçirebilecek yetenekli futbolculara sahipler.Eskişehirspor’un Süperlig’ e dönmesi ne kadar muhteşem bir olaysa N.Forest’in Premier ligde mücadele etmesi bir o kadar muhteşem olacaktır.

Bu arada önemli bir ayrıntıyı da atlamamak gerekir.1886 tarihinde N.Forest kulübü Arsenal'e forma göndermiş, ve o tarihten beri formalarının rengini değiştirmemişlerdir. Aynı zamanda Liverpool'a da forma yardımında bulunmuşlardır. Şuan Arsenal ve Liverpool takımları Forest'ın renkleri olan kırmızı-beyaz ve sarı-laciverti kullanmaktadır.

Hiç yorum yok: