9 Haziran 2008 Pazartesi

Total Futbol 88 'in ruhuyla birleşince...


En bilinen temsilcisi Johann Cruyff ' lu 78 kadrosu olan Total Futbol ,88 ruhunun temsilcisi Van Basten ' in katkılarıyla geri döndü.Hem de olağanüstü bir dönüşle.Her turnuvada favori gösterilen, savunma denince akla gelen İtalyanların neyi savunduklarını unutacak kadar başları döndü.Ama sonuçta turnuvanın en güzel futbolunu izletti iki takım bize.Hele de 6 şar kişilik savunmalarıyla birbirini kilitleyerek futbola eziyet çektiren Fransa ve Romanya dan sonra ilaç gibi geldi.

Hollanda takım halinde oynamayı becerdi ve 30 yıldan sonra Azzurileri yenerek iddiasını ortaya koydu.İnanılmaz bir enerjileri vardı,çift kişilik oynadı herkes.Gecenin sivrilen isimleri ise 10 numaranın hakkını fazlasıyla veren Sneijder,iki asist yapan ve sağ kulvarı maç boyunca bir baştan diğer başa kateden Kuyt,orta sahanın pas alışverişini yaparak takımın akciğerliğini üstlenen Engelhaar(bu cüssede biri için ilginç bir mevki) - De Jong ikilisi,ikinci golde çizgiden çıkardığı topu sonrasında atağa dönüştüren,üçüncü golü de tasarladıktan sonra imzasını atan Van Bronckhorst ve elbette kaptan Van Der Saar.

Ve bir de Buffon var tabi, ilk golde arkadaşını dışarı attı ve ofsaytı bozmasına sebep oldu, ikinci gol çok iyi hazırlanmıştı ama çıkış hatası yaparak o da katkı sağladı.İtalya'da çok bariz olarak açığa çıkan savunma oyuncularının birbirlerine alışamamış olmalarıydı.

Ama bu durum Hollanda'nın başarısını gölgede bırakmaya yeterli bir neden değil.Van Basten 78-88 karması bir 2008 takımı oluşturmuş. İlk maçlara göre bu ekibi zorlayacak tek takım olarak Almanlar öne çıkıyor.

Biraz da taraftarının sayesinde bir çok futbolseverin sempatisini kazanan Portakallar belki de yeniden mutlu sona ulaşabilir... ki olası gözükmekte.

1 yorum:

Miles dedi ki...

hemen total futbol demesek;golleri hep kontra atak sonrası hem de italyanların gol olacak şutlarından sonra geldi...