9 Haziran 2008 Pazartesi

Turnuva Takımı Olmak ya da Olamamak...


Herkesin beklediği müthiş futbol organizasyonu başladı ama çok da güzel başlamadı taraf olarak bakarsak tabi. Futbol oynatmamayı ilke edinmiş bir Portekiz vardı Türkiye karşısında takım halinde savunma yapınca bir savunma oyuncusunun ilk golü atması sürpriz olmadı elbette.Topu kaptığı anda golü atacağının sinyalini verdi Pepe.Takımımızda 90 dakika boyunca bu kadar dikine giden olmadı.Direklerin Volkan'dan daha çok mesai yaptığı bir maç oldu.Belki sahaya çıkan 11 açısından pek hata olduğunu söyleyemesekte, maç boyunca bir çok yanlış vardı sahada.Hakan balta Maldonado'dan farksızdı risk almak istemedi sürekli ilk gördüğüne(ki genelde geriye doğru) topu pasladı kanatı işlemez hale getirdi, tabi Tuncay'ın etkisiz oyunuyla bu duruma katkı yaptığını da söyleyebiliriz.Ama takım olarak yapılan yanlış 1.80 bile olmayan tek forvetimize şişirme top göndererek golü düşünmek ve akabinde dönen toplara müdahale edemeyen orta alanımızla Portekiz'e oyunu servis etmekti.Onlardan iki sürpriz atakla sonuca gittiler.Onlara hayırlı bize de ders olsun.Umarım aynı hataları ikinci maçta yapmayız ve avrupa şampiyonalarındaki 2. galibiyetimizi alırız.

Diğer maçlara bir bakacak olursak; İsviçre ve Çek Cumhuriyeti çok da iddialı olmadıklarını bu maçla göstermiş oldular . İsviçre gayretli bir futbol sergilemesine karşın basit bir hatayla golü kalesinde gördü. Çekler ancak bu şekilde maç kazanabilirdi ve kazandılar.

Herkesin sahada değil tribünde olmalılar dediği Avusturya güçlü Hırvatları epey yıprattı fakat yıkamadı.özellikle Harnik ve ikinci yarıda oyuna giren Türk asıllı Ümit Korkmaz hırvatlara zor anlar yaşattı.Hırvatistan'da da Modric kumaşının kalitesini ve iyi bir seçim olduğunu Tottenham'a göstermiş oldu.


Dünün son maçında ise "Turnuva Takımı" denince akla gelen Almanya yine bu söylemi boş çıkarmadı. Düzenli çıkışlar ve isabetli paslarla Polonyalıları oyuna hapsettiler ve çok etkili olmalarını engellediler.Dünyanın en kaliteli sol beklerinden olan Lahm sağ kanatta neler yapabileceğini de göstermiş oldu.Ballack tam bir lider gibi oynadı.Podolski nin sol açıkta oynayarak iki gol atması da koklama yetisinin ne kadar üstün olduğunu kanıtlamış oldu.Klose yi de unutmamak lazım tabi ki yüzde yüzlük iki gol pası verdi ve birisi gol oldu.Tüm hatlarıyla güzel bir oyun sergileyen Almanlar gösterişsiz ama rahat bir galibiyet aldı ve bir kez daha finalin mutlak favorisi olduğunun altını çizmiş oldu.


Hiç yorum yok: