24 Haziran 2009 Çarşamba

Transfer Nasıl Yapılır ?


Süper Lig'in sona erdiği günden beri transferler hakkında günde onlarca haber gündemi meşgul ediyor. Kimisi beklentiler doğrultusunda kimileri uçuk kimileri de kaçık ve dolambaçlı.M.Topuz transferi o kadar çok konuşuldu ki, kolbastı kadar tepki oluşturdu bende. Umalım da bu kavgaya değsin. Servet'in gidişinin ardından Gökhan Zan transferi açık konuşmak gerekirse Galatasaray taraftarlarını pek memnun etmedi. Ama bazı futbolcuların kanlarının uyuştuğu takımlar vardır ve buna en büyük örnek Ayhan Akman'dır. Geldiğinde çok tepki almıştı her iki takımdan da ama bir iki sene içerisinde takımın en verimli oyuncularından oldu hatta kaptanlığa kadar yükseldi.

Sansasyonel isimlerden uzak, hedefe yönelik futbolcuları kadrosuna katan Sivasspor transfer döneminin en kazançlı takımı konumunda.Sivasspor bu sezon Bilica karşılığında Fenerbahçe'den 24 yaşındaki Yasin Çakmak'ı , İstanbul B.B.'den orta sahanın solunda ve ortasında hücuma dönük oynayabilen ki bence Arda'dan sonra o bölgenin en yetenekli ismi 25 Yaşındaki Erman Kılıç'ı , Antalyaspor'un kaptanı ve sağ beki 29 yaşındaki Uğur Kavuk'u, Almanya'nın Hannover 96 takımından alınan ve bazı spor yazarlarına göre geleceği çok parlak olan sol bek Ferhat Bıkmaz' ı(20), Kocaelispor'un Taner Gülleri'den sonra en çok ismini duyuran gole dönük orta saha oyuncusu Nijeryalı Akeem Oriyomi Agbetu'yu (21), Fransa'nın Lorient takımında oynayan gole yakın orta saha oyuncusu Tunuslu Hamed Namouchi'yi (25), Al Nasr takımından Beninli forvet Rozak Omotoyossi'yi (23), Belediye Vanspor'dan forvet İbrahim Ölüm'ü (25), Üsküdar Anadolu 1908 Spor'dan stoper İslam Altunkan'ı (20) ve kaleci Aykut Demirdelen'i (21), Lorient takımından stoper Kerim Baş'ı (19) ve Belçika'nın FC Brüksel takımından kaleci İsa İzgi'yi (23) kadrosuna kattı.
Şampiyonlar Ligi düşünüldüğünde belki yine de yeterli görülmeyebilir, ama sessiz sedasız kimisi ilaç niteliğinde kimisi de panzehir olarak yedekte tutulabilecek futbolcular transfer edildi. Bülent Uygun zaman zaman gereksiz durumlarda boy gösteriyor olsa da, ne istediğini bildiği her halinden belli oluyor. Bu oyunculardan Erman Kılıç benim en beğendiğim oyuncular arasındadır, fiziki yapısı ve futboluyla Muhammet Altıntaş ve Okan Buruk'u andırmakta ve aynı tadı vermektedir. Oldukça zor bir dönem Sivasspor'u bekliyor, yapacakları bir kaç takviyeyle yeni sezona hazır bir görüntü veriyorlar. Benim merak ettiğim bu kadar başarılı ve hızlı transferi nasıl becerdikleri. Bunu da birisi çıkıp açıklar diğer takımlara örnek olur umarım.

Hiç yorum yok: