24 Haziran 2009 Çarşamba

Bir Yaz Gecesi Rüyası

(Bu eldivenlerin anlamı nedir ayrıca?)

A.B.D. için bunu söylemek fazlasıyla mümkün. Nasıl olmasın ki, rakip 35 maçtır yenilmeyen, Avrupa şampiyonu, yıldızlardan bir galaksi oluşturmuş, göz kamaştıran İspanya. Maçı parça parça izlemek durumunda kaldım ama bu bile A.B.D. ' nin futbol hırsını görmeme yetti. Özellikle Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Oguchi Onyewu nedeniyle Türkiye'de de maçın çok ilgi gördüğü kesin. Ben daha önce Eddie Pope ile birlikte oynadıkları maçlarda izlediğim kadarıyla pek başarılı bulduğum bir oyuncu değildi. Ama akşam ki kritik müdahaleleriyle Fenerbahçeli arkadaşlarımın " sen sallıyosun ama " ile başlayan cümlelerine maruz kalmama neden oldu. Tamam iyi bir fiziğe ve hamle yeteneğine sahip olabilir ama yer tutma konusunda ve hız konusunda problemleri olduğu söyleniyor. Bonservisi elinde olması nedeniyle de taliplerin turnuva bitiminde kapısını aşındıracağı kesin. Donovan bu kabiliyet ve oyun performansıyla neden hala L.A. Galaxy de oynadığını da anlamak mümkün değil. 6 aylık B.Münih tecrübesinde oynama şansı pek olmadı yeni bir avrupa macerasına hazır görünüyor ama talibi çıkar mı bilemem. Ayrıca Clint Dempsey, Jey DeMerit,Jonathan Spector,Jozy Altidore ve kaptan Carlos Bocanegra olağanüstü bir performansla galibiyetin mimarları oldular. Ayrıca Bob Bradley'in yüzündeki temiz ifade futbolun güzelliğinin heyecanının bir yansıması bence.

İspanya cephesinden bakıldığında ise rehavet odaklı bir futbol tembelliği vardı göze çarpan. Sergio Ramos'un yaptığı hata sonrası atılan gol de bunun açık bir göstergesiydi. Rakibin üstüne sürekli gitmelerine rağmen yorgun ataklar dirençli A.B.D. savunmasını geçme konusunda etkisiz kaldı. İspanya'nın ayakta kalan ve maçın skorunun önüne geçen tek ismi Xavi oldu. Arkası dönük ya da önüne dönük hiç farketmedi onun için sürekli isabetli paslar ve müdehaleler yaptı ama sonuçta takım oyununda bireylerin çabası bir noktadan sonra yeterli olmuyor.
Şüphesiz herkes yarı finaller bir an evvel bitse de Brezilya - İspanya maçını izlesek diye geçiriyordu aklından, ama bir klişe yine gerçekleşti ve futbol sahada oynanıp kazanıldı. Şimdi herkesin aklına bu gece bu rüyayı bir kez de G. Afrika görür mü düşüncesinin yerleştiğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: