10 Mart 2009 Salı

" Fernando Meira Galatasaray'da"ydı...


G.Saray sezon başında transfer taarruzuna kalktığında yine aynı arkadaşıma "Hepsi bi yana da şu Meira çok iyi oldu, Servet'e partneri bulduk." demiştim. İlk maçlar her ne kadar beni haklı gösterse de "zoraki hoca"nın kararsızlıkları onunda aklını karıştırdı ve beklenmeyen bir düşüşe geçti Meira. Son olarak Bordeaux maçının 10. saniyesinde yaptığı zamanlama hatasıyla bir çok taraftarı çılgına çevirdi.(Benzer bir olay eski kaptan şimdiki Hoca Bülent Korkmaz'ın da bir B.Dortmund maçında başına gelmişti. futbolda olağan şeyler bunlar)

Maçın bi kaç gün öncesinde yayılan transfer haberlerinin ve futbolcunun ilgisinin dağılmasının bunda büyük etkisi olduğu söylendi. Mutlaka etkisi var ama bu haber ortaya çıkmadan önce de Meira bizim bildiğimiz Meira'dan çok uzaktı. Rekabet futbolcunun yasal dopingidir, ama Meira nasıl oynarsa oynasın cezası olmadıkça hep forma giydi. Eğer sadece isminin bilinirliğine göre oynayacaksa bir futbolcu, Bordeaux maçında yedek bekleyen Kewell ve Nonda ondan daha şöhretli isimler. Ama oynadıkları bölgelerde alternatif oyuncular bazen onları kulübeye gönderebiliyor. Bursaspor maçında varını yokunu ortaya koyan Emre Aşık, Meira'nın yedeğiydi önceki maçlarda. Beraber çıktılar son maçta sahaya takımın varı Emre oldu Meira yine yokları oynadı. Öyle ki son dakikalarda Emre'nin belki de penaltıyı göze alarak yaptığı müdahaleyi(hakem çalsaydı kimse bişey diyemezdi herhalde.) sezon başından beri hiç görmedik Meira'dan. Tabi ki iyi futbolcu Meira takımı sevmedi de diyemeyiz ama rehavet onu çok etkiledi. 30 yaşını geçmiş bir sporcu için reddedilemeyecek caziplikte bir teklif aldı ve bu gece itibarıyla G.Saray' la Meira'nın yolları ayrıldı.

Zenit'te rehavetten uzak günler dileyerek döktüğü terler için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I think it is a mistake, cause if Galatasaray wants to win the Uefa Cup and the lig, it needs the experienced and quality of this player, but this is football.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)