21 Mart 2009 Cumartesi

Şaka mı Bu?

Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Ufuk Ceylan (Manisaspor)Defans: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Sedat Bayrak (Sivasspor), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)
Orta saha: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Tuncay Şanlı (Middlesbrough)
Forvet: Nihat Kahveci (Villarreal), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk, Mevlüt Erdinç (Sochaux), (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Sercan Yıldırım (Bursaspor).

Çok önemli 2 İspanya maçının aday kadrosu bu şekilde. Fatih Terim futbol zekası kesinlikle üst seviyede ama değerlendirmelerinde performans odaklı seçim yapmadığı bir gerçek. Kriterlerine saygımız sonsuz ama bazı seçimleri hakikaten şaka gibi. Dışarıda kalan isimler o kadar can sıkıyor ki...
İşaretlenmiş oyunculardan yurtdışında oynayanların performanslarından pek haberdar değilim(son dönemlerde takip edemedim,bilgisi olan yorumlarsa hoş olur.) fakat takip ettiğim kadarıyla İbrahim Kaş ve Nuri pek forma şansı bulamıyorlar, Mevlüt ise düşmekte olan bir takımın son çırpınışlarında kanat vazifesi görüyor. Eğer ille de bir İbrahim alınacaksa kadroya bu İbrahim Toraman olmalıydı. Kazım Kazım kulübünde istenmeyen adam konumundayken kadroya çağrılıyor, ama hiç bir maçta kötü performans göstermemiş Musa Aydın' ın adı anılmıyor. Orta saha için diğer aday ise kesinlikle Mehmet Topuz(bir ara problem olmuştu sanırım bundan dolayı yok, ama yazık...)
Belki yaşından dolayı düşünülmemiş olabilir ama 14 glo atmış bir Taner Gülleri de bu kadroda olmalıydı. Sonuçta bu bir turnuva değil eleme maçı kötü performans gösterirse bir sonraki kadroda düşünülmez olur biter.

Ayrıca altını çizeyim illa birileri Türkleştirilecekse, Brezilya milli takımında oynamamışsa eğer, sağlayacağı fayda bakımından Bilica kesinlikle türk statüsüne geçirilmeli.

Hiç yorum yok: