25 Kasım 2009 Çarşamba

Söyle Bakalım Guardiola; İyi Resim Nasıl Yapılır?


Barcelona dün akşam, iyi resim yapılabilmesi için illa yetenekli ellere ihtiyaç olmadığını İnter tuvaline ayaklarıyla çizdiği müthiş resimle kanıtlamış oldu. Hem de çocukluğumuz boyunca izlediğimiz hızlı ressam Bob Ross'dan daha kısa sürede(26 dk.)


İtalya futbolunun son dönemdeki mutlak hakimi ve karizmatik bir hoca sahibi İnter'le son derece önemli bir maça çıkan ama ilk yarım saatten sonra Real Madrid maçının hazırlıklarına yaptığı pas çalışmasıyla başlayan Barcelona Messi ve İbrahimovic olmadan da neler yapabileceğini ve sistemin isimlerin üstünde olduğunu cümle aleme uygulamalı gösterdi. İniesta-Xavi-Sergio B. bir teknik adamın elde edebileceği en dinamik ve hatasız orta saha olsa gerek. Ayrıca İniesta dün akşam Messi'nin bölgesinde oynuyor gözükmesine rağmen aynı zamanda ön libero ve forvet arkası olarak da görev yaparak pas organizasyonun doğru işlemesindeki en önemli bağlantı noktası oldu.İnter orta sahası o kadar aciz durumda kaldı ki en zayıf halka olarak gördükleri Sergio Busquets'in müthiş performansını engelleyebilmek için sürekli faullerle durdurmaya çalıştılar ama pek başarılı olduklarını söyleyemeyiz. Ayrıca takımın yeni bücürü Pedro da Brezilya sağ bekliği mücadelesinde Maicon'un Dani Alves karşısında bir adım geriye düşmesine sebep oldu. İlginç çalımları ve yerinde koşularıyla 2. golü de atarak gecenin parlayan isimleri arasına girdi. Tam rakamı bilmemekle beraber son 10 dakikaya 500 pasın üzerinde giren Barcelona resmen İnter'i esir aldı ve Mourinho'nun çaresiz bakışları arasında yeni işkence tekniklerini üzerinde denedi.
Hatta maçın yorumcusu Rıdvan Dilmen'in Barcelona'nın müthiş oyununa yaptığı övgü de bunun bir göstergesiydi.
"Bir şüpheliyi konuşturmak istiyorsanız, Barcelona'nın karşısında orta saha olarak oynatın, bildiği ne varsa söyler"

2 yorum:

A . A dedi ki...

cruyffizm..

dua etsin inter haftasonu el classico var. ayrıca son on dakikada yaptıkları faulleri görünce neden inter'den nefret ettiğimi hatırladım.


büyük büyük adamlar ufak bir bebeğin toğunu alıp. evin koridorlarında koştururlar ya bebeği oraya buraya. dün gece barca'nın yaptığı budur ve ayıptır.

Abdullah Doğan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.